top of page

Utseende och färg

dassoXTR-CTECH_se.jpg

Utseende och färg

dassoXTR och dassoCTECH är naturliga produkter som kan variera i färg, korn och utseende. Färgen kommer att ändras över tiden beroende på underhåll. Brädorna har en brun till mörkbrun färg när de installeras, vilket förändras till en ljusare karamellfärg flera veckor efter installationen. Utan ytterligare underhåll blir färgen gråaktigt relativt snabbt (liksom de flesta andra träsorter). Om en brun färg föredras bör underhåll göras med uteslutande yttre oljeteakfärg eller en jämförbar vattenbaserad olja / mättare med teakpigment (för den oavslutade versionen).
dassoXTR och dassoCTECH visar likhet med andra hårda trän i korn och struktur. De karakteristiska bambuknoderna men kan emellertid kännas igen och ger produkten ett speciellt och livligt utseende.

Normala fenomen

Sprickor på ytan och på brädans kanter kan uppstå från olika torknings karaktärer för ytan och tvärsnitt. Detta påverkar inte stabiliteten av brädorna. Yttersidorna på brädorna blir grövre över tiden och kommer att bilda (små) flisor som ett resultat av kontinuerlig vattenabsorbering och desorbering på grund av våta och torra klimatperioder. Dimensionell förändring eller överlappning av brädorna kan uppstå vid montering. Dessa fenomen är normala för de flesta hårda träslag och även dassos produkter.
Däckytan blir väderbitna under påverkan av vind, regn, frost och solsken (uv). Som ett resultat blir ytan grå, smutsiga och sprickor / slitages kommer att dyka upp. Så det är mycket viktigt att använda utomhus-däckolja för att borsta den och låta den återhämta sig.

 

Simbassäng

Om dassoXTR eller dassoCTECH ska användas runt poolområden måste följande beaktas: dassoXTR eller dassoCTECH är naturliga (träliknande) produkter och kan därför inte kallas en “barfota” -produkt. Som med alla träprodukter vilka används utomhus finns det alltid en risk för formering av flisor, däremot så är flisor från dassoXTR eller dassoCTECH är normalt mindre än (tropiskt) hårt träslag.
Ett regelbundet underhåll med olja (mer nödvändigt runt pooler) krävs för att minska slitage. Dessutom krävs regelbundet underhåll med siliciumkarbidkv

bottom of page