top of page

Vanliga frågor

1. Vad är bambusgolv?
Med tanke på att bambu faktiskt är gräs, som en av de snabbast växande växterna i världen, är golvtekniken annorlunda och samtidigt unik jämfört med träbearbetningsteknik. Med originalproduktionsutrustning för bambugolv återvinns bamburåvaror till separata bamburemsor, som, beroende på typen av bambugolv, använder en separat teknik för att producera fasta, tre lager eller flerskikt bambugolv med olika typer av ytbehandlingar och olika golvkonstruktioner.


2. Hur produceras bambugolv?
Efter borttagning av bambuskörden tas den yttersta gröna barken och de invändiga knutar bort, och varje stjälk skärs längs bambu stammar, vilket resulterar i den så kallade "remsor". Bambusremsor avrundas längs ytterkanterna som ska vikas, bundna i separata buntar på ett sådant sätt. Ytterligare torkningsprocess. Det är viktigt att allt avfall inte släpps ut under beredningsprocessen av råmaterial, och tvärtom, produktion av andra typer av bambugolv, så kallad "behandlat bambusgolv", används för att rädda naturen och bevara ekologin. Vikta bambusremsor torkas med buntar för att ta bort naturlig fukt från bambu och koka. Efter detta produktionsstadium blir bambusremsorna klara för limning, från vilka solida och särskilt hållbara paneler görs lämpliga för golvbeläggning. Under den slutliga produktionen - pressningsprocessen - får bambu enastående hållbarhet, vilket förbereder efterbehandlingen och designen. För att underlätta beläggningen av bambu golvet så mycket som möjligt görs elementen i tungan / spåret respektive låssystemet.

3. Vad är skillnaden mellan horisontella och vertikala bambugolv?
Den enda skillnaden mellan horisontella och vertikala bambusgolvbrädor är deras utseende. Riktningen för den horisontella strängen beror på bordets bredd, eftersom bambusremsorna innan limningen är upphängda i deras plan. Till skillnad från horisontella fiberplattor tillverkas vertikala fiberplattor innan slipning av bambusremsor på sidan så att fiberremsorna i bordet blir mycket smalare.


4. Vad är skillnaderna mellan en naturlig och kolsyrad bambu?
Två bambusgolvfärger kännetecknas vanligtvis i beskrivningen av bambugolvet: naturligt och mörkt, annars kallat kolsyra. Naturlig bambu är en ljusgul, bärnstensfärg, vilket ger utseendet interiörens ljusstyrka. Till skillnad från den naturliga bambufärgen kännetecknas den kolsyrade bambu av en rökig karamellskärm som erhålls genom att omvandla återstående bambustärkelse till karamell under en längre tillagningsprocess. Det är viktigt att notera att när man jämför bambusgolvets vertikala och horisontella struktur, är den naturliga bambun lite stramare än en kolsyrad bambu, men med sin robusthet till det behandlade bambu (solida) bambugolvet. Färgen på denna typ av golv påverkar inte deras hållbarhet eller fasthet helt. För att erbjuda ett bredare urval av produkter för dagens marknad, förutom de två grundläggande bambu golvfärgerna, kan bambugolv också behandlas med andra färger, med hjälp av lack, olja eller kombinerade naturliga och kolsyrade bambu färger.

5. Varför är bambugolv ett miljöansvarigt val?
En av de viktigaste faktorerna för att bambugolvets attraktivitet är miljö- och miljövänlighet. Skörden av varje enskild bambuväxt skadar inte miljön medan den förblir en av de snabbast växande växterna i världen. Dessutom produktionsprocessen resulterar i en mycket låg mängd materialavfall, som konsumeras maximalt vid golvproduktion. Kanske inom golvtillverkningsindustrin presenteras bambugolv som en förnybar och extremt hållbar resurs för produktion av golvbeläggningar.


6. Vilken typ av lim används under lamineringsprocessen?
Högkvalitativt "Dynea" -lim som produceras i Norge med en utsläppsnivå på 0,038 mg / l används, medan kravet är mindre än 1,5 mg / l. Detta överstiger inte den europeiska konstruktionsstandarden E1.


7. Är bambugolv tålig mot repor, tryckskador eller andra mindre golvskador?
Bambugolv motstånd mot repor och andra mindre golvskador är varierande. Det beror på vilken typ av bambugolv du väljer. De naturliga och karboniserade golven i de vertikala och horisontella strukturerna är en tillräckligt elastisk produkt som, liksom alla trägolv, repas om du inte skyddar det. Beroende på kundernas behov av ett hållbart trägolv erbjuder vi exklusivt endast behandlade bambugolv. Bambugolvet av behandlat bambu har, förutom sin egen individuella struktur, också ett rep beständigt lager. Det är ett speciellt ytbehandlat skikt som läggs till för att öka motståndet mot repor, lockar etc. Minsta kränkningar. Detta betyder dock inte att det inte är nödvändigt att förvara och underhålla denna typ av bambugolv. Våra golv ska rengöras och underhållas så noggrant som alla andra golv.


8. Är det möjligt att slipa bambugolv?
Ja, det är möjligt. Antalet slipningar varierar beror på typ av bambugolv. Bambugolv kan slipas mellan 1 och 3 gånger. Antalet beror på brädornas tjocklek och golvläggning men det behandlade bambugolv kan slipas max tre gånger. De behandlade treskiktsbambusbrädor kan endast slipas en gång på grund av den lilla övre bearbetade bambufibern.


9. Hur monteras bambugolv?
Bambugolv, såväl som ett traditionellt trägolv, kan läggas ut på ett "flytande" sätt, samt applicera golvet på underlag eller helt enkelt lägga golvet på basen. Det sistnämnda rekommenderas som det bästa sättet att förhindra instabilitet i golvet, för bättre ljudisolering inomhus eller helt enkelt motstånd. Högre miljöförändringar.

10. Ska jag använda vax för bambugolv?
Använd aldrig vax eller andra kemiska produkter för bambusgolvytor. Olika typer av bambugolv kommer att vara bättre och glänsande om de sprayas och rengöras med en trasa på golvytan.

11. Kan bambugolv expandera?
Bambugolv är stabilt för expansion och krympning från överdriven eller otillräcklig fukt. God praxis visar dock att expansionsgapet (minst 10 mm) ändå behövs.


12. Är behandlade bambugolv lämpliga för golvvärme?
Behandlade bambugolv tål golvvärme för det har extremt höga värmeledningsförmåga. Det rekommenderas att Relativ luftfuktighet bör inomhus vara mellan 40–60%. Om den relativa luftfuktigheten är lägre rekommenderar vi att du använder luftfuktare. När uppvärmningen är påslagen, som för alla trägolv, får ytan på bambugolvytan inte överstiga 27 ° C.

13. Är det möjligt att installera ett bambugolv i köket?
Ja, alla våra bambugolv är mycket mångsidiga och kan monteras i köket. Bambusgolv är mycket stabilt och hållbart, så det är motståndskraftigt mot svaga fluktuationer i temperatur och luftfuktighet, vilket troligen är i ett rum som ett kök.

14. Vad betyder "hållbarhet" och "stabilitet"?
Livslängd avser träets faktiska hårdhet och motståndskraft mot stötar och repor. Bambu har samma hårdhet som hård lönn, som är det normala riktmärket inom golvbranschen. Stabilitet förknippas med naturlig expansion och krympning under olika klimatförhållanden. Bambu är 25proc. Mer stabil än röd ek.


 

bottom of page